Wedstrijdlicenties

Om aan wedstrijden te kunnen deelnemen is een wedstrijdlicentie verplicht. Een wedstrijdlicentie is een registratiebewijs waaraan ook het zeilnummer is gekoppeld. Deze licentie kun je aanvragen bij het Watersportverbond als je lid bent van een vereniging.

Van de wedstrijdlicenties worden niet alleen de zeilnummers geregistreerd en toebedeeld, ook worden van de licentiegelden wedstrijden ondersteund, wordt er invloed uitgeoefend op de Olympische surf ontwikkelingen, worden er Talentontwikkelingsprogramma’s ontwikkeld, en worden er boten beschikbaar gesteld op wedstrijddagen, om maar een paar zaken te noemen.

  • Wil jij dat er goed georganiseerde wedstrijden blijven bestaan?
  • Wil je dat er officiële NK’s worden uitgeschreven?
  • Wil jij dat de olympische klasse voor het windsurfen blijft bestaan? (en daarmee de financiële, promotionele, sporttechnische, etc… ondersteuning van het NOC*NSF!)
  • Wil jij dat het Watersportverbond blijft investeren in de ontwikkeling van windsurftalent?
  • Wil jij dat het Watersportverbond praktijk en theorie programma’s blijft
    ontwikkelen om de wedstrijdsurfer te ondersteunen?

Zorg dan dat je startlicentie in orde is als je aan de Nationale en Internationale wedstrijden meedoet! Informatie over de licentie en het aanvragen van een licentie kan op www.watersportverbond.nl

De zeilnummers boven de 100 kun je vrij aanvragen als het nummer beschikbaar is. Nummers onder de 100 worden alleen toegewezen als je bewezen resultaten hebt neergezet of je een belangrijke bijdrage levert aan de windsurfsport. Dit ter beoordeling van het Watersportverbond, de ‘Commissie Windsurfen’ en/of de NVW. Als stelregel is een nummer onder de 10 voorbehouden aan Olympische kandidaten, dan wel ISAF (wereld) kampioenen.

Word lid

Lid worden is eenvoudig!
Maak gebruik van allerlei voordelen.

Wedstrijddocumenten

Wil je weten wat de regels zijn voor de komende wedstrijd?
Klik op onderstaande button.