Update course race wedstrijden

Update course race wedstrijden.

Er zijn ongetwijfeld een aantal vragen over het uitblijven van de wedstrijd documenten en daarmee duidelijkheid rondom het ONK course. De NOR/SI is dit weekend goedgekeurd en nu beschikbaar.

Bij deze proberen we jullie verder van een update te voorzien over de course race wedstrijden. Een update over slalom hebben jullie nog tegoed. Mocht je nog vragen of ideeën hebben, stuur dan een mail naar: wedstrijdzaken@wedstrijdsurfen.nl

Zaterdag 3 augustus is er een extra ledenvergadering geweest waarin een aantal nieuwe bestuursleden zijn aangetreden en de voorzitter (Casparus Vlasblom) is afgetreden. Het nieuwe team is met ondersteuning van de commissie leden afgelopen week hard aan de slag gegaan om de wedstrijden te organiseren.

Hierbij zijn nog een paar laatste aanpassingen geweest ten gunste van de wedstrijd. De data hebben we gehandhaafd (we gaan er een beetje van uit dat de meeste hier rekening mee houden). De locatie is iets aangepast.

Hieronder gaan we er per locatie op in.

Weekend #1 – Hoorn, 31 augustus en 1 september
Zoals opvalt hadden we op deze datum initieel Medemblik in de agenda staan. Omstandigheden hebben ertoe geleid dat we een paar aanpassingen moeten maken in de locatie en organisatie. Meer details zijn terug te vinden in de NOR. Wil je mee doen en heb je je nog niet aangemeld dan graag hier doen: ‘de link naar het formulier’ 

Je kan parkeren in de Grashaven, naast het velt waar we kunnen optuigen is een parkeerplaats. Aanvullend is het ook mogelijk om te overnachten. Mocht je hier geïnteresseerd in zijn, kan je hier  aangeven (tarieven in het formulier).

Weekend #2 – Heeg, 28 en 29 september
Dit weekend kan gerealiseerd worden door middel van initiatieven vanuit de iQFoil coaches. Met het uitblijven van duidelijkheid is er in samenwerking met de vereniging in Heeg een organisatie van een wedstrijd weekend gestart. We hebben het genoegen om bij deze wedstrijd organisatie te mogen gaan aansluiten (waarbij het naar waarschijnlijkheid dus toch in de ONK reeks kan worden opgenomen).

Belangrijk is wel te zeggen dat er tussen de NVW en Heeg nog een aantal details moeten worden afgestemd. Het is dus belangrijk om de nieuwsberichten in de gaten te houden, waarbij we jullie van informatie voorzien. Wordt dus nog vervolgd.

Kwetsbaarheid wedstrijdorganisatie
Met de huidige club vrijwilligers hebben we een sterk team maar er zijn ook zwakte. Deze zwaktes willen we graag op termijn oplossen en daar hebben we jullie hulp bij nodig. Allereerst betreft het de wedstrijdleiding. Omdat we Nederlandse kampioenschappen organiseren zijn er bepaalde verplichtingen waaraan voldaan moet worden. Zo is er een niveau 4 wedstrijdleider nodig. Momenteel hebben we maar 2 actieve wedstrijdleiders binnen de NVW. Dit maakt ons als organisatie kwetsbaar, als beide niet kunnen, door werk of andere (persoonlijke) verplichtingen of keuzes, dan staat de organisatie van een wedstrijd weekend onder druk.  Hetzelfde geldt voor niveau 4 juryleden. Zelfs als we ons best doen om protesten te voorkomen, in de heetste van de strijd is het een onderdeel van de wedstrijd. We zijn dus op zoek naar enthousiaste windsurfers die zich hierin willen verdiepen. Lijkt je het leuk, laat het dan weten, je kan altijd zonder verplichtingen een keer meedraaien. Naast deze ‘officiële’ posities is er ook altijd de wens naar handige boeienleggers, nauwkeurige uitslagverwerking en een oplettende finish crew.

Bij interesse om als vrijwilliger bij te dragen aan onze fantastische sport stuur dan een mail naar: wedstrijdzaken@wedstrijdsurfen.nl

Gerelateerde berichten

Nieuwe website wedstrijdsurfen.nl

De nieuwe website is klaar en geeft ons de mogelijkheid om gemakkelijk en snel te communiceren. In de loop van deze maand worden ook de documenten weer online gezet zodat je kunen kijken naar bijvoorbeeld zeilnummers en instructies over hoe lid worden. 

Lees verder »