Freerk Blom Nederlands Kampioen Formula Foiling 2024

Freerk Blom is de nieuwe Nederlands Kampioen Formula Foiling Courserace van 2024. De beslissing viel in de laatste races op de laatste wedstrijddag. Tot het einde toe was Freerk Blom samen met Max Baaijen verwikkeld in een spannende strijd om de nationale titel. Max Baaijen ging uiteindelijk naar huis met de hoofdprijs voor de beste iQFOiL surfer.

Na 23 gevarieerde windfoil races gevaren in 2 wedstrijdweekenden op het Markermeer bij Hoorn en het Heegermeer bij Heeg was de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap 2024 beklonken. De wedstrijden werden dit jaar fantastisch georganiseerd door de race-comités van de WSV Hoorn en de WSV Heeg in samenwerking met de NVW.

We kijken we terug op een geslaagd Open Nederlands Kampioenschap Formula Foiling. Wil je zelf nog een beetje terugkijken met bewegende beelden kan via de reportage van Skydrone Sloten via Facebook of de reportage van het Watersportverbond hierna:

 

Prijswinnaars

Overall

  1. Freerk Blom
  2. Max Baaijen
  3. Matt de Jong

Dames

  1. Yfke van der Meer
  2. Sara de Kimpe
  3. Sara Wennekes

Grandmasters

  1. Adri Keet
  2. Aart-Jan van Zadelhoff
  3. Martijn van Geemen

Youth U20

  1. Finn Brüll
  2. Mika Boone
  3. Joep Havik

Junior U17

  1. Peyton Dits
  2. Merlijn Boswijk
  3. Milo Zaal

Beste Junior U15: Neill Chardet

Beste Junior U13: Marijn Schouten

Volledige einduitslag Open Nederlands Kampioenschap Formula Windsurfing Courserace 2024

Gerelateerde berichten

Update course race wedstrijden

Er zijn ongetwijfeld een aantal vragen over het uitblijven van de wedstrijd documenten en daarmee duidelijkheid rondom het ONK course. De NOR/SI is dit weekend goedgekeurd en nu beschikbaar.

Bij deze proberen we jullie verder van een update te voorzien over de course race wedstrijden. Een update over slalom hebben jullie nog tegoed. Mocht je nog vragen of ideeën hebben, stuur dan een mail naar: wedstrijdzaken@wedstrijdsurfen.nl

Lees verder »