Lid worden

Lid worden

Lid worden van het NVW bedraagt per jaar:

€ 28,00 voor jeugdleden (op 1 januari van het verenigingsjaar 18 jaar of jonger)

€ 40,00 voor seniorenleden (op 1 januari van het verenigingsjaar 19 jaar of ouder)

Zonder machtiging voor automatische incasso is er een toeslag van € 7,50.


Inschrijfformulier

Om lid te worden hoef je alleen het Inschrijfformulier 2024 te printen, in te vullen (beide zijde), te ondertekenen (beide zijde), te scannen (beide zijde) en te versturen naar info@wedstrijdsurfen.nl


Veel gestelde vragen

Waarom zou ik lid moeten worden van de NVW

De NVW behartigt zowel de nationale als internationale belangen van wedstrijdsurfers. Hiervoor hebben we goede contacten met  het Watersportverbond, wedstrijdorganisaties en de internationale klassenorganisaties.

We proberen de kosten voor het wedstrijdsurfen zo laag mogelijk te houden door uniformiteit in de klassen- en wedstrijdregels. Hiervoor hebben we veel overleg met het Watersportverbond en de internationale organisaties die de klassenregels opstellen.

De NVW zorgt door het organiseren van hoog gekwalificeerde wedstrijden op goede representatieve wedstrijdlocaties. Hierdoor zijn de nationale wedstrijden een goede voorbereiding voor de  internationale kampioenschappen.

Om te kunnen deelnemen aan  internationale kampioenschappen is het lidmaatschap van de NVW verplicht. Om aan deze wedstrijden te kunnen deelnemen moet je namelijk lid zijn van de internationale klasse organisaties die deze wedstrijden organiseren.  In Nederland heeft de NVW dit al voor je geregeld en zit dit lidmaatschap al in de NVW-contributie.

Het NVW organiseert de Nederlands Kampioenschappen. De leden van de NVW krijgen bij deze wedstrijden korting op het inschrijfgeld 

Door het NVW worden de unieke zeilnummers uitgegeven, zodat je bekend bent bij pers, publiek en organisatie.

Tenslotte zorgt de NVW voor afstemming van de grote evenementen in Nederland met de grote internationale evenementen. 

Wat doet het Watersportverbond nu eigenlijk?

Het Watersportverbond is de overkoepelende nationale organisatie die erkend wordt door het NOC-NSF. Het Watersportverbond is aangesloten bij de ISAF (World Saling). De belangrijkste taken van het Watersportverbond op wedstrijdgebied zijn:

  • Het opleiden van Wedstrijdofficials, jury en umpires
  • Het opleiden van Trainers
  • Het afgeven van Wedstrijdlicenties die verplicht zijn om aan wedstrijden in Nederland te kunnen deelnemen
  • Het vertalen wedstrijdreglementen
  •  Opstellen van regels en richtlijnen voor het organiseren van wedstrijden
  • Opleiden van Rescue
  • Het (laten) organiseren van Nationale Kampioenschappen
  • Faciliteren in rubberboten, boeien etc.
  • De zeilraad voor beroepszaken naar aanleiding van protesten of wangedrag.

Waarom moet ik een licentie hebben?

Bij alle sporten (voetballen, autosport, wielersport enz) zijn licenties nodig, zo ook bij windsurfen. Je betaalt mee aan de kosten die door het Watersportverbond worden gemaakt voor het wedstrijdsurfen (zie activiteiten Watersportverbond) 

Ik ben al lid van een andere windsurfvereniging, moet ik nu ook lid worden van de NVW?

Moet niet, maar wij behartigen wel alle belangen voor en van de wedstrijdsurfers. Dit kost  erg veel vrije tijd en natuurlijk geld waarvoor we dus leden nodig hebben. Hoe meer leden des te krachtiger zijn we naar de andere partijen die zich met het wedstrijd surfen bezig houden (Watersportverbond, wedstrijdorganisaties, surfverenigingen enz). Alleen als NVW lid kan je meepraten over de toekomst van het wedstrijdsurfen in Nederland en het buitenland.

Ben ik verplicht lid te zijn van een windsurfvereniging?

Ja, tenminste als je wilt wedstrijdsurfen en een wedstrijdlicentie wilt aanvragen. Het beste is je aan te sluiten bij een vereniging in de buurt. Als NVW zijn we in overleg met het Watersportverbond om de aanvraag van de wedstrijdlicentie via de NVW te laten lopen, waardoor je geen lid meer hoeft te zijn van een windsurfvereniging om wedstrijden te kunnen varen.  Natuurlijk zijn er nog veel andere redenen om lid van een wedstrijdvereniging te willen blijven.

We zouden graag zelf een wedstrijd willen organiseren, kan de NVW daarbij helpen?

Uiteraard! We helpen graag om het aantal wedstrijden te vergroten en te verbeteren. Neem voor vragen contact op met één van de Bestuursleden.  Wij kunnen ondersteunen met kennis en tegen een kleine vergoeding met wedstrijdmateriaal.

Als ik met een EK of WK meedoe, krijg ik dan geld van de NVW?

Nee, we zouden graag willen, maar we hebben daar jammer genoeg de financiële middelen niet voor. Wel wil de NVW graag een boot meesturen, indien de wedstrijd aan te rijden is met de auto en de groep groot genoeg is. Neem voor vragen contact op met een van de Bestuursleden.

Ben ik verplicht om met mijn eigen zeilnummer te varen

Nee, maar tijdens een wedstrijd moet je wel een uniek zeilnummer in je zeil hebben. Als er twee dezelfde nummers worden aangemeld heeft uiteraard degene waarvan het originele nummer is de eerste rechten.

Waar moet het zeilnummer aan voldoen

Zoals gezegd moet het een uniek nummer zijn waaraan je tijdens de wedstrijd bent te herkennen. Voor het nummer moet de nationaliteitscode staan. Voor Nederland is dat NED. De letters moeten een minimale hoogte hebben van 23 cm. Ze moeten een duidelijk leesbaar lettertype hebben en zwart op een witte achtergrond zijn. Er zijn bedrijven die de nummers op stickervellen voor je kunnen drukken.

Ik wil graag m’n eigen zeilnummer uitzoeken, kan dat?

Ja, er zijn echter een paar regels. Het nummer moet uiteraard vrij zijn en voor een nummer onder de 100 wordt gekeken naar je voorgaande wedstrijdprestaties. Voor een nummer onder de 100 moet je bijvoorbeeld in de nationale (semi-) top varen. Voor een nummer onder de 10 moet een wereldtitel op je naam hebben staan, terwijl NED-1 is gereserveerd voor de olympische surfer.

Word lid

Lid worden is eenvoudig!
Maak gebruik van allerlei voordelen.

Wedstrijddocumenten

Wil je weten wat de regels zijn voor de komende wedstrijd?
Klik op onderstaande button.